Za prvi post evo i prvi recept za jedan paprikas bez mesa
Potrebni sastojci sa cenom:
- jedna pushla(neki to zovu i zelen) - cena oko 40din
- 1kg krompira - cena za kilogram 100din
- 2 glavice crnog luka - cena za kilogram je 59.99din, ali potrebno nam je samo dve glavice pa ce to izaci do 20din
- vegeta
- kecap
- biber
- lovorov list
- crvena paprika
Kecap ljuti 100g kesa tomatelo - 18.99din (nema potrebe kupovati vece pakovanje jer za ovo ide samo dve tri supene kasike)
Crvena paprika 50g Aroma(moze slatka ili ljuta cena je ista) 59.99
Vegeta 250g podravka - 87.99din
Biber zrno 10gr ister 16.99
Lovorov list 10gr yumis 19.99
Sad kad smo sve nabavili krecemo sa spremanjem. U serpu izdinstamo glavice luka i ubacimo ociscen krompir i iseckan po zelji. Dodamo vode da taman prekrije krompir i ubacimo lovorov list, ociscene sargarepe i persun. Zelen stavimo u casu mlake vode i dodacemo ga tek pri kraju. Ostaviti na sporetu jedno sat i 30min da se krcka a jedno sat ako kuvate na butan boci na jakoj vatri. Nakon toga proveriti krompir(bocnuti viljuskom) i videti da li je skuvan. U zavisnosti ko kako voli moze ostaviti krompir i duze da se kuva. Izvaditi dva tri komadica krompira i izgnjeciti na tanjiricu viljuskom i ubaciti nazad u vodu da bi se dobila gustina. Kad je krompir skuvan, staviti alevu papriku(kasiku-dve), vegetu, 2-3 supene kasike kecapa i zelen sitno iseckan. Sve dobro promesati i smesati i ostaviti da se krcka jos 15ak minuta. So i vegetu dodavati po zelji kako ko voli. Zaprska nije potrebna jer smo ubacili rendani krompir. Moze i sa sargarepom ali je krompir gusci. Posluziti u tanjire ili cinijice i jesti. PRIJATNO :)
Racunica(bez zacina):
- Pusla 39.99
- Krompir 100
- Luk 59.99
*Sve cene su iz Albe osim pushle koja je iz Maxija
Ovj paprikas moze se raspodeliti u cetiri obroka, u zavisnosti koliko se jede :)
Нема коментара:
Постави коментар