Kako da se dvoje ljudi najedu za sto manju cenu i bez mesnih proizvoda?

Smisljeni recepti koji nisu pokupljeni sa raznih stranica sa jelima(koji se inace sastoje od mnostvo sastojaka koje retko imamo u kuci :) )

2013/05/27

Pecurke i pire krompir sa paradajz sosom


Za ovaj recept nam je potrebno:
  • 1kg krompira 100.00
  • Sampinjoni svezi 400g. - 99.99
  • Paradajz pasirani 500gr gurman - 46.99
  • 1 glavica luka - cena za kilogram je 59.99din
Oljustiti krompir na kockice sto sitnije i kuvati jedno sat vremena. Dok se krompir kuva pecurke oprati i iseci na listove i ubaciti u tiganj sa malo ulja. Mesati jedno minut da malo upije ulje i sipati 1dl vode. Ne treba stavljati vise, jer pecurke kad se kuvaju pustaju vodu. Dodati malo vegete i crvene paprike i ostaviti. Ako je krompir gotov, ocedite ga, dodajte soli i malo mleka(u nedostatku ce posluziti i pavlaka) i izmiksajte sa mikserom. Kad su pecurke gotove tj kad je isparila voda stavicemo zaprsku ali samo malu cisto da bi dobli gustinu sosa. Stavicemo u malo lonce ili soljicu dve kasike brasna i  0.5dl paradajz sosa. Brzo mesati da
se ne bi napravile grudvice i ubaciti u tiganj sa pecurkama. Mora se brzo mesati jer se moze desiti da sos zagori. Posle toga po zelji dodavati paradajz sos u pecurke,ostaviti 2 do 3 minuta da se iskrcka(mozete ugasiti i ringlu) i servirati. Moze se preliti preko krompira ili samo staviti pored, kako ko voli. PRIJATNO!

Racunica:
  • Pecurke 99.99
  • Krompir 100
  • Paradajz pasirani 46.99
  • Luk 10din(za jednu glavicu)
      sto iznosi 256.98 tj 257din

Нема коментара:

Постави коментар